Öntözőrendszerek és a háziállatok

Ki hitte volna, hogy az öntözőrendszerek jó hatással vannak az állatokra. Nálunk a legjobb barátok lettek. A kutya, de még a macska is imádja.  Az öntözőrendszert alapvetően a kert szép szinten tartásáért telepítettük, és nem azért, hogy új játékszere legyen az állatoknak, de ha már így alakult, akkor részben örülünk neki.

Eddig a kis háziállataink elég sok törődést igényeltek, folyamatosan jöttek, hogy játszunk velük. Amióta megvannak az öntözőrendszerek egy új állandó játszó pajtása lett a macskának és kutyának. Már olyan szinten hozzászoktak az új játékszerükhöz, hogy már szinte percre pontosan tudják, érzik mikor indul be az öntözés. Soha nem láttam még ilyen boldognak a kis házi kedvenceimet.

Ilyenkor már az öntözőrendszerek körül ólálkodnak és lesik, várják, mikor kezdődik a műsor. Ugrálnak, futkároznak, és mosdatják magukat a vízzel. Imádják ezeket a szórófejeket. Ez körülbelül olyan, mint amikor az ember vesz a kicsi gyermekének vmi fejlesztő játékot, de a gyerek csak a dobozával, csomagolásával játszik mert az csörög. Most valami hasonlót tapasztalok az állatainknál is.

A kutyánkon nagyon nem csodálkoztunk, hiszen ők élvezik a vizet, úszni is tudnak, így nem meglepő, hogy az öntözőrendszerek számukra egyfajta kerti zuhanyt, hűsölést, frissítést jelentenek. De a macska mégis hogy szerette meg? Elképzelésünk sincs, hiszen a macskák általában kerülni próbálják a vizet, és menekülnek. Itt pedig úgy játszik a vízzel, mintha egy lézer fénnyel szórakoznánk vele.

öntözőrendszer

Öntözőrendszerek télen

Csak azt tudnám, mi lesz a kis kedvenceimmel, ha beköszönt a hideg tél, amikor már nem fognak az öntözőrendszerek üzemelni.  Újra elő kell vennünk a kreativitásunkat, és a játékaikat és nem ússzuk meg, hogy újra időt szakítsunk rájuk. Mondjuk így belegondolva az öntözőrendszerek elég jó befektetésnek bizonyultak. Nem csak a kerti munkából spórolunk időt és energiát, de az állatokkal sem kell annyit foglalkozni. Kicsit szégyellem magam, hogy ilyen lustának tűnünk, de így sokkal értékesebb dolgokra tudjuk fordítani a megtakarított időt.

Ha valakinek van háziállata és kertje is, ki ne hagyja az öntözőrendszerek által nyújtott előnyöket. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Megosztod? köszönjük!Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Comments are Disabled